top of page

V.d. Heijden sierbestrating in Eersel


Het voorjaar ligt op de loer en de temperatuur loopt weer langzaam op. Wat is dan een betere plek om die eerste zonnestralen op te vangen, dan op je eigen terras? Stof je tuinstoelen af, klop de kussens uit en de vul de bloempotten met verse potgrond. En het terras zelf? Het is dé sfeerbepaler in je tuin en ligt bovendien 365 dagen per jaar in het zicht. Daar kun je dan maar beter wat fraais van maken. Patrick en Maartje van der Heijden laten je kennis maken met de mogelijkheden en geven alvast een voorproefje.

Zonder er bij stil te staan, heeft elke Kempenaar wel ooit over het werk van Patrick van der Heijden gelopen of gereden. Sinds de start in 1989 heeft V.d. Heijden Bestratingen namelijk al duizenden bestratingen op de naam staan. Wegen en parkeerplaatsen, maar de laatste jaren toch voornamelijk tuinterrassen. Sinds 2009 hebben Patrick en zijn vrouw Maartje in Eersel een eigen sfeertuin gerealiseerd. Hier kun je je laten inspireren door een groot assortiment tegels en klinkers, in honderden verschillende soorten, formaten en kleuren. Je kunt je terras zo helemaal naar eigen smaak en stijl maken. Terrasbestrating is misschien wel de belangrijkste sfeerbepaler voor je woning en tuin. Het is dus wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt uit de vele beschikbare steensoorten. We helpen je alvast op weg en stellen de verschillende bestratingproducten aan je voor.

Betonklinkers of –tegels Beton is een van de meest gebruikte materialen om goedkope en duurzame bestratingen te maken. Het voordeel van beton is dat het leverbaar is in vele kleuren en oneindig veel afwerkingen en formaten. Daarbij is het erg vriendelijk voor je portemonnee. Beton is niet extreem kleurvast en ruw van structuur, waardoor de klinkers en tegels wel gevoeliger zijn voor vlekken, mos en alg. Er zijn tegenwoordig wel betonproducten die kleurvaster zijn, maar die zijn dan wel weer wat duurder.

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers zijn eigenlijk gebakken klei. Ze zijn beschikbaar in een enorm aantal kleuren en maten. Naarmate gebakken klinkers langer liggen, worden ze steeds mooier. Ze zijn kleurecht en vocht of vorst hebben er geen vat op. Kijk maar naar de kasseien (of ‘kinderkopjes’) die al eeuwenlang lang de straten van Nederland berijdbaar maken. Zelfs de Romeinen maakten ze al.

Keramische tegels De gebakken klinkers in combinatie met keramische tegels. Dit geeft een mooie landelijke uitstraling.

Keramische tegels worden gemaakt door hoogwaardige klei te bakken in extreme temperaturen tot wel 1200 graden. Hierdoor zijn deze tegels oersterk, kleurvast, krasbestendig en . Ze nemen geen vocht of vuil op en zijn daardoor Ze zijn nauwelijks van natuursteen te onderscheiden en je hebt keuze uit allerlei bijzondere stijlen en patronen.

Natuursteen

Natuursteen tegels komen recht uit de natuur. Ze zijn gedolven in steengroeves en daarna op maat gesneden. Wil je een unieke en luxe uitstraling van je terras, dan is natuursteen zeer geschikt. Geen twee tegels zijn identiek en met het juiste onderhoud gaan natuursteen tegels een leven lang mee. De uniekheid van natuursteen maakt deze tegel wel iets duurder dan een keramische tegel.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page