top of page

IJSSALON IN EEN FAMILIESAUSJE


Ijssalon De Smaak Eersel Content Magazine

De familie Kennis is bezeten van ijs en chocolade. Eigenlijk al hun hele leven lang. Dat het gezin samen een eigen ijssalon zou openen, was eigenlijk geen verrassing. Dit jaar bestaat IJssalon De Smaak! Chocolade & IJs vijf jaar. Content Magazine nam een kijkje in de nieuwe ijskeuken bij Hans en zijn dochter Ilse en proefde de smaak van Kennis.

Hans Kennis is de aanstichter van het ijsvirus dat inmiddels zijn hele gezin in de greep heeft. Voor zijn werk zit Hans al zijn hele loopbaan in de ijswereld. Bovendien ontwikkelt hij nieuwe creaties voor ijssalons. Dat zelfs Italiaanse ijsbereiders bij hem in de leer zijn, is veelzeggend. Vroeger op kinderfeestjes stond papa in de garage al ijs te maken en de spreekbeurten van de kinderen gingen ook geregeld over ijs. Intussen mag Hans de beschermde titel ‘SVH Meesterijsbereider’ dragen en wordt hij wereldwijd gevraagd om hulp op ijsgebied. In België noemen ze hem zelfs liefkozend ‘de ijsprofessor’.

Genietwinkel Pa mag dan misschien de grootste ijsgek zijn, de rest van de familie weet ook wel wat lekker is. Hans vertelt: “Connie werkte jarenlang in een bakkerij-chocolaterie en ons Ilse was altijd al bezig met patisserie. Vijf jaar geleden deed zich de mogelijkheid voor om een ijssalon in Eersel over te nemen. Toen waren de linkjes snel gelegd. We besloten ervoor te gaan, op één voorwaarde; als we dit doen, doen we ’t goed!” Het moest een echte ‘genietwinkel’ worden met, naast het zaligste schepijs, ook ambachtelijk bereide chocoladeproducten in een feestelijke verpakking. Zoon Gijs nam de marketing op zich en daarmee was het plaatje compleet. Op 1 Juni 2012 opende De Smaak! Chocolade & IJs haar deuren. Smaakexplosie Tot ver buiten de Kempen is De Smaak! inmiddels wereldberoemd om haar onderscheidende en bijzondere smaakcombinaties. Hun belangrijkste ingrediënt? Liefde, aandacht en kennis van smaak. Ilse licht toe: “Al onze chocoladeproducten bereiden we met Belgische Callebaut Chocolade, één van de meest verfijnde chocolade cacao ter wereld. Onze chocolade assortiment wordt uitsluitend ambachtelijk gemaakt in samenwerking met diverse chocolatiers. Al onze ijsproducten bereiden wij zelf en daar besteden we ontzettend veel zorg aan. We gebruiken alleen verse, puur natuurlijke ingrediënten. Zo bestaat ons vruchtenijs uit minimaal 40% verse vruchten. Ook maken we Notenexplosie ijs van 100% diverse vers gebrande noten en hazelnootijs van 100% hazelnoten.

Speciaal voor dit jubileumjaar creëerden Hans Kennis een nieuwe verleidelijke ijsvariatie; Berry Chocolate. Een intens smaakvol ijs, dat recent zelfs de derde plaats veroverde bij de Gelato World Tour. Dus laat je smaakpapillen wat beleven en ga ‘m zelf proeven!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page